Pluktuin Lovendaal vind je nabij het Noord-Limburgse dorp Grubbenvorst. Pluk de dag! Kom lekker een bloemetje plukken, of kies een boeket van de wagen. Vanaf 31 mei open. Voor openingstijden; zie de voettekst bij deze pagina.

Iedereen kan dan langskomen om door de tuin te struinen, te genieten van de bloembedden en een mooi boeket te plukken. In de zomer hebben we kant en klaar geplukte boeketten te koop. De  pluk gaat door zolang er nog bloemen bloeien, vaak tot eind oktober, afhankelijk van het weer. In onze bloementuin vind je veel bijzondere bloemen. Natuurlijk kweken wij een mooie selectie van 1 jarigen, de bekende en uitbundig gekleurde zomerbloemen die de meeste mensen wel kennen. Maar je kan ook plukken van de moederbedden van onze vaste planten kwekerij, waaronder de aren van siergrassen.

Ook Dahlia’s hebben ons hart gestolen, we zijn bescheiden gestart met 40 soorten, maar dat zouden er zomaar meer kunnen worden ;-). Er komt ook meer en meer ruimte voor wilde bloeiende planten. Met wilde planten bedoelen we planten die in Nederland in het wild te vinden zijn (inheems) en zelf ook een thuis bieden aan tal van insecten. De bloemen zijn meestal niet zo groot en overdadig als bij de bekendere snijbloemen. Toch zitten er zoveel mooie tussen, met zulke prachtige subtiele, fijne of aparte bloemen, dat ze wat ons betreft niet mogen ontbreken in een tuin en in de vaas.

Betaalbare verse bloemen
want je plukt al een eigen boeket vanaf €8,50. Voor die prijs heb je al snel iets heel moois. De prijs voor een middelgroot boeket is €11,- , de prijs voor een groot zelfpluk boeket is. €14,-.

Plukgeluk
want je struint zelf tussen de vele bloembedden door, op zoek naar juist die ene mooie aanvulling voor je boeket. Hier vind je naast bekende soorten vaasbloemen ook bloemen van vaste planten en aren van siergrassen. Steel voor steel groeit je boeket tot het pronkstuk wat je mee naar huis neemt. Zo wordt een bloemetje halen ook een moment voor jezelf.

Makkelijk
want we bieden wekelijks ook geschikte boeketten en losse Dahlia – bloemen aan.