Wij gaan voor biologische vaste planten

Sommige kwekerijen hebben het er over, maar wij doen het: We gaan voor biologische vaste planten! Zelf zijn we best wel bewuste consumenten. We willen ook verantwoorde planten kweken voor onze milieubewuste klanten. Daar hoort een transparante kweekmethode bij waar biologisch bovenaan staat. Voor gifvrije tuinplanten hoef je niet bij het reguliere tuincentrum te gaan kijken en al helemaal niet bij de groenafdelingen van bouwmarkten. Daar vallen bijtjes en vlinders dood vanaf blijkt uit een recente fotorapportage in een bekende krant. Uit een recente steekproef in Nederland bleek dat in 80% van de onderzochte tuinplanten met 1 tot 8 verschillende insecticiden waren besmet. Insecticiden hebben het doel om insecten te doden. Totaal niet goed voor de biodiversiteit in jouw tuin dus... Niks geen vlinderplanten of bijenplanten dus; je wordt voor de gek gehouden!

Sinds kort zijn we een 100% biologisch bedrijf. We worden hierin gecontroleerd door de toezichthouder voor biologische productie https://www.skal.nl/

Wat houdt biologisch in voor jou?

  • We gebruiken géén landbouwgif en groeihormonen (en hebben dat eerder ook nooit gebruikt)
  • We gebruiken géén onverantwoorde potgrond met veel turf gemengd met kunstmest
  • We gebruiken géén stekken en zaden van reguliere vermeerderingsbedrijven (dan heb je alsnog gif op je plant)

Bijen en vlinders worden zo gespaard, evenals natuurlijke vijanden, die plaaginsecten in toom kunnen houden. Goed voor de biodiversiteit. Met de meststoffen van organische oorsprong wordt daarnaast geïnvesteerd in een gezonde bodem. De grond verzuurt en verzout zo niet door kunstmest. En het drinkwater blijft schoon.

Wil je weten waar je biologische vaste planten kan kopen?

Bekijk dan de site https://biologischesierteelt.nl/biologische-siertelers/ onder het kopje 'Biologische vaste planten'

Het zijn helaas nog niet zo veel kwekers. Ik raad collega kwekers die duurzaam kweken aan om ook echt biologisch te worden.

 

Wil je meer lezen over het gebruik van landbouwgif in de sierteelt?

Neus dan eens rond op https://www.pan-netherlands.org/