Borderpakket op maat

Wil je je tuin aantrekkelijker en biodiverser maken, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Doe het dan border voor border, met behulp van ons borderpakket op maat. Je hoeft niet alles in één keer op zijn kop te zetten om van je tuin te (gaan) genieten! Elke border op maat die je aanlegt maakt je tuin direct natuurrijker en biodiverser. De voordelen: Je hoeft zelf geen planten te kiezen of te bedenken wat je waar zet. Op basis van jouw interesses en tuinsituatie stellen wij een border samen met planten die bij elkaar passen. Je krijgt een ontwerpschets/plattegrond om de border in te planten en compost voor in het plantgat. In de borderpakketten op maat kiezen we voor klimaatbestendige planten. Het zijn robuuste planten die weinig onderhoud nodig hebben en die zich ook goed weten te redden in niet ideale omstandigheden, bijv. droogte. Ook komen er geen planten in die lastig zijn in de verzorging of speciale vereisten hebben voor de bodem en hun voeding.

De keuzemogelijkheden:

  • Vergroten van de biodiversiteit in je tuin. In deze border zitten veel inheemse/wilde planten, die een belangrijke bijdrage leveren aan biodiversiteit in jouw omgeving. Aangevuld met soorten die heel vroeg en heel laat bloeien, is de border het hele jaar door een lust voor het oog en een voedselrijk leefgebied voor wilde bijen, insecten, vlinders en vogels.
  • Een eetbare tuin waar je je vingers bij af likt. Het gaat hier om kruiden, eetbare vaste planten en smakelijke bloemen. Een eetbare siertuin waar zowel jijzelf als allerlei dieren voedsel kunnen vinden.
  • Bloemen plukken uit eigen tuin. Wil je graag plukbloemen in je tuin maar niet achterblijven met een kaalgeplukte border? Wij stellen een pakket samen met planten die goed doorbloeien als er van geplukt wordt. Zo creëer je bloemenpracht in je border, voedsel voor insecten en mooie boeketten op tafel.
  • Een altijd boeiende border. Het hele jaar door genieten van variatie en verandering in je tuin. Bloeiende planten die elkaar opvolgen, variatie in groeivormen en planten die na de bloei of in de winter ook interessant zijn door hun zaaddozen of pluimen, structuren en kleuren.

De mogelijkheden lopen natuurlijk in elkaar over. We hebben zelf van nature de neiging om deze smaken zoveel mogelijk te combineren, maar we zijn benieuwd naar wat jij voorop zet. Op het bestelformulier kun je twee voorkeuren aangeven, zo wordt het echt een borderpakket op maat.

Bestel je borderpakket in de webshop, we sturen je dan een formulier.